Tein menneellä viikolla tortilloista rukiisemman version ja kokeilin myös ensimmäistä kertaa nyhtökauraa. Sain aikaan terveellisen dinnerin ilman kaupan tortilla lettuja herkullista makua unohtamatta.
Lettujen määrä taikinasta riippuu minkä kokoisella pannulla paistat ne sekä kuinka ohuiksi ne kaulitset. Itse tein niitä 4 kpl.
Rukiiset tortillaletut 4kpl
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 dl vettä
Täyte;
1 pkt nyhtökauraa
1 prk ananasta
1 pieni punasipuli
2 tomaattia
1 ruukku salaattia
Smetanaa
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kimmoisaksi massaksi. Anna taikinan levätä liinan alla ja valmista sillä välin täyte. Pilko ananas, tomaatit ja punasipuli haluamasi muotoon ja kokoon. Paista nyhtökaura paistinpannulla öljyssä. Voit halutessasi lisätä lämpimän nyhtökauran sekaan esim. BBQ- kastiketta mausteeksi.
Muotoile taikinasta tasainen pötkö ja jaa se neljään osaan. Kaulitse taikina ohuiksi letuiksi ja paista pannulla niin, että letut saavat väriä. Täytä tortillaletut ja nauti!
Letut kannattaa täyttää melko nopeasti paistamisen jälkeen, että ne pysyvät taipuisina. Tämä rukiinen tortillalettu ei ole niin notkeaa kuin esim. pelkkään vehnäjauhoon tehdyt tai kaupan tuotteet, mutta ovat sitäkin paremman makuisia😋.
Näin isänpäivän herkkujen jälkeen on tässä kevyt laskeutuminen arkeen. Tässä on super helppo ja nopea ruokasuositus😊.
-K
Lettujen määrä taikinasta riippuu minkä kokoisella pannulla paistat ne sekä kuinka ohuiksi ne kaulitset. Itse tein niitä 4 kpl.
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 dl vettä
Täyte;
1 pkt nyhtökauraa
1 prk ananasta
1 pieni punasipuli
2 tomaattia
1 ruukku salaattia
Smetanaa
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kimmoisaksi massaksi. Anna taikinan levätä liinan alla ja valmista sillä välin täyte. Pilko ananas, tomaatit ja punasipuli haluamasi muotoon ja kokoon. Paista nyhtökaura paistinpannulla öljyssä. Voit halutessasi lisätä lämpimän nyhtökauran sekaan esim. BBQ- kastiketta mausteeksi.
Nyhtökaura sisältää paljon proteiinia |
Muotoile taikinasta tasainen pötkö ja jaa se neljään osaan. Kaulitse taikina ohuiksi letuiksi ja paista pannulla niin, että letut saavat väriä. Täytä tortillaletut ja nauti!
Letut kannattaa täyttää melko nopeasti paistamisen jälkeen, että ne pysyvät taipuisina. Tämä rukiinen tortillalettu ei ole niin notkeaa kuin esim. pelkkään vehnäjauhoon tehdyt tai kaupan tuotteet, mutta ovat sitäkin paremman makuisia😋.
Näin isänpäivän herkkujen jälkeen on tässä kevyt laskeutuminen arkeen. Tässä on super helppo ja nopea ruokasuositus😊.
-K
Kommentit
Lähetä kommentti