Lauantaina helli ihanan kesäinen sää, mutta jo sunnuntaiksi sateet saapuivat. Olimme jo aiemmin suunnitelleet, että tekisimme kesän ensimmäiset burgerit grillissä nyt viikonlopun aikaan. Vaikka sää olikin sateinen, ei se hiillosta sammuttanut.
Kesällä yleensä tulee syötyä paljon grillattua ruokaa jonka johdosta saattaa kesän aikana muutamia piilokiloja kertyä huomaamatta. Kun vähän soveltaa ja jaksaa nähdä vaivaa saa terveellisistä raaka-aineista loihdittua maittavan kesäisen aterian.
Tällä kertaa siis tehtiin hirven jauhelihasta burgerpihvit, sämpylät leivottiin itse ja kylkiäiseksi vielä itsetehdyt lankkuperunat.
Määrällisesti saatiin jauhelihasta vielä muutamalle päivälle ruoat, mutta valmistin pihvit seuraavasti:
Hirven jauhelihaa
Persiljaa pilkottuna
Paprikajauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Cayennepippuria
Kananmunaa en käyttänyt massaan, koska halusin pihveistä tiivitä grilliä varten.
Tein massasta noin 130g kokoisia pihvejä.
Burger sämpylöissä käytettiin ihan perinteistä sämpylän ohjetta. Terveellisempää versiota varten haluttiin käyttää Myllärin runsaskuituista sämpyläjauhoa. Koristeeksi ennen paistoa ripottelin päälle vielä pellavansiemeniä😊.
Sitten eikun vain takapihan pallogrilli lämpimäksi ja pihvit paistumaan. Hirvenliha pysyi hyvin kasassa grillissä ilman kananmunan tai korppujauhojen apua. Pihvit saivat herkullisen ruskean värin.
Burgereiden täytevaihtoehdoiksi laitettiin salaatinlehtiä, punasipulia, vähärasvaista juustoa, tomaattia sekä itse tehty majoneesi. Kun tekee itse, tietää silloin tasan tarkkaan mitä pistää suuhunsa. Tässä suht nopea ja helppo tapa herkutella hyvällä omatunnolla😊.
Kohti keveitä kesäherkkuja!😊
-K
Kesällä yleensä tulee syötyä paljon grillattua ruokaa jonka johdosta saattaa kesän aikana muutamia piilokiloja kertyä huomaamatta. Kun vähän soveltaa ja jaksaa nähdä vaivaa saa terveellisistä raaka-aineista loihdittua maittavan kesäisen aterian.
Tällä kertaa siis tehtiin hirven jauhelihasta burgerpihvit, sämpylät leivottiin itse ja kylkiäiseksi vielä itsetehdyt lankkuperunat.
Määrällisesti saatiin jauhelihasta vielä muutamalle päivälle ruoat, mutta valmistin pihvit seuraavasti:
Hirven jauhelihaa
Persiljaa pilkottuna
Paprikajauhetta
Suolaa
Mustapippuria
Cayennepippuria
Kananmunaa en käyttänyt massaan, koska halusin pihveistä tiivitä grilliä varten.
Tein massasta noin 130g kokoisia pihvejä.
Tältä näytti pihvimassa valmiina paistoa varten |
Sitten eikun vain takapihan pallogrilli lämpimäksi ja pihvit paistumaan. Hirvenliha pysyi hyvin kasassa grillissä ilman kananmunan tai korppujauhojen apua. Pihvit saivat herkullisen ruskean värin.
Burgereiden täytevaihtoehdoiksi laitettiin salaatinlehtiä, punasipulia, vähärasvaista juustoa, tomaattia sekä itse tehty majoneesi. Kun tekee itse, tietää silloin tasan tarkkaan mitä pistää suuhunsa. Tässä suht nopea ja helppo tapa herkutella hyvällä omatunnolla😊.
Valmis burgeri syötäväksi,nams! |
-K
Kommentit
Lähetä kommentti